ponedeljek, 7. julij 2008

Motnje hranjenja



..ja, obljuba dela dolg in to vsi vemo..:):) ..tokrat moram izpolniti 2:):)) .. če se še spomnite sem v prejšnjem blogu obljubila, da je naslednja tema MOTNJE HRANJENJA, včeraj, ko pa smo bili na chatu.. tisti, ki ste bili z nami do konca.. sem obljubila, da bom blog napisala najkasneje do danes zvečer:):) ..tako, da sem šla kar veselo na delo:):)
Motnje hranjenja poznamo vsi.. danes bom govorila o vseh 3.. ANOREKSIJA, BULIMIJA in PRENAJEDANJE.. čeprav naj bi menda odkrili že 4.
Poudarek bo na anoreksiji in bulimiji, ki sta ljudem veliko bližje. Želim si, da si ta blog preberejo predvsem dekleta, ki jih te motnje precej mučijo.. ali kako naj rečem. Popolna postava, lep videz v bikini kopalkah, samo, da bi bile lepe za moške.. ampak kako najti pravo pot do tega?!... ti 2 možnosti to ZAGOTOVO NISTA!!
Prvo bom omenila PRENAJEDANJE.. pri tem bi rada omenila le, kaj pomeni, saj je v SLO zelo malo takšnih primerov, če sploh je kakšen. To pomeni, da v hrani iščeš tolažbo, ter si ravno zaradi tega "lačen".. če vse skozi ješ.. pa tako veste kakšne so posledice.. DEBELOST, POVIŠAN HOLESTEROL in celo ZGODNJA SMRT..

Naslednja bo BULIMIJA.. le te pa je vse več..
..ženske poskušajo biti popolne.. ampak ali je to slučajno način?! ..ja je .. način mučenja same sebe.. .. pri tej motnji gre predvsem za to, da vse kar poješ izbruhaš.. ..torej.. PRENAJEDANJE IN POTEM BRUHANJE.. ..najpogosteje se pojavi med 16 in 27 letom starosti.. vzrok pri večini žensk pa je STRAH PRED DEBELOSTJO! .. tiste, ki imajo bulimijo pogosto težje odkrijejo.. saj se normalno prehranjujejo, le, da hrano kasneje na skrivaj izbruhajo.. pri tem pa si pogosto pomagajo s prsti.. zaradi tega imajo pogosto poškodovano kožo na rokah oz prstih. .. pri zdravljenju bulimije nam lahko pomaga le psihiater. ..zelo pomembno pa je tudi, da jo odkrijemo čim prej.
.. sedaj pa je na vrsti še zadnja.. ANOREKSIJA..
.. to pa je motnja, ki se pojavlja najpogosteje izmed vseh treh. ..pri anoreksiji pa gre za to, da se oseba, kljub temu, da je podhranjena počuti PREDEBELO! ..najpogosteje pa se pojavi ravno pri najstnikih.. .. simptomi anoreksije so: bolniki imajo indeks telesne teže vedno pod 17,5, bolniki se izogibajo hrani, pri ženskah se pojavi izostajanje menstruacije,glavni znak pa je izguba telesne teže, ki jo oseba doseže z minimalnim vnosom hrane. ..le eden ob 12ih bolnikov pa je moškega spola.. ..torej.. tudi moški niste ravno varni pred to boleznijo.. ..za posledicami anoreksije umre 10% bolnikov.
.. upam, da ste se iz bloga kaj naučili.. rada pa bi uporabila tudi misel Anje Baš iz oddaje Jasno in glasno, ko so se pogovarjali ravno o tej temi. VSAK ČLOVEK JE EDINSTVEN. ZAKAJ BI SE POSKUŠAL SPREMENITI V NEKAJ DRUGEGA?!

..za konec pa bi se rada še zahvalila Dejkotu ter Saši, saj sem včeraj dobila tudi 2 čudovita darila..:):)
.. in to kar naenkrat:):)
..za vse tiste, ki pa še niste bili na dopustu in še ne veste kam bi šli.. imam priložnost sodelovanja v nagradni igri na naslovu.. http://igra.dormeo.net/index.asp?tn=friendhome&parent=4351577&sid=20339
.. splača se potrudit:):)..
....HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:):) papaa*********

Št. komentarjev: 0:

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov